Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Рецепти

Баба макова

Така макова баба смакуватиме краще, аніж традиційні пироги. Все завдяки солодкому здобному тісту з великою кількістю смачних добавок.

09.04.2017 16:27

Інгредієнти:
Для тіста: 600 г борошна, 30 г дріжджів, 1/2 л молока, 100 г цукру, 150 г масла, 4 жовтки, цедра лимона, сіль.
Для макової начинки: 150 г маку, 1/4 л молока, 40 г цукру, 20 г масла, 30 г меленого печива, цедра лимона, кориця до смаку, 20 г шоколаду, 1 столова ложка меду.

Приготувати дріжджове тісто, поставити в тепле місце для бродіння. Тим часом приготувати макову начинку: молоко скип’ятити з цукром, варити в ньому мак до м’якості, потім ретельно потерти його в ступці. Отриману масу змішати з медом, натертою цедрою лимона, корицею, натертим на тертці печивом, шоколадом. Тісто розкачати, намастити маковою начинкою, загорнути рулетом, покласти в підготовану форму, дати добре підійти в теплому місці.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly
Поділитися у соцмережах img img