Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Здоров'я та краса Схуднення

Дієтологи всього світу рекомендують!

Дієтологи всього світу досі сперечаються про те, які продукти корисні для здоров’я, а які ліпше не вживати.

Дієтологи всього світу досі сперечаються про те, які продукти корисні для здоров’я, а які ліпше не вживати. Суперечка ця завдовжки в сотні років, але щодо користі деяких продуктів усі лікарі та дієтологи одноголосні.

Яблука.

Незамінні в щоденному раціоні. По-перше, кислоти, які містяться у яблуках, допомагають боротися з гнильними бактеріями, тому ці фрукти дуже корисні для шлунка та серцево-судинної системи. По-друге, до складу червонобоких входить речовина, що сповільнює розростання ракових клітин. Дієтологи рекомендують з’їдати одне-два яблука на полуденок – й організм не потерпатиме від нестачі мікроелементів.

Цибуля.

Це не просто корисний продукт, а й панацея від усіх хвороб. Щодня ми додаємо цибулю майже до всіх страв, але навіть не замислюємося, яка це скарбниця вітамінів, мінералів та мікроелементів. Овоч благотворно впливає на роботу печінки, щитоподібної залози та серцево-судинної системи, зміцнює імунітет і лікує простудні захворювання. Соком цибулі рятуються від нежитю. А якщо на ніч покладете терту цибулю на п’яти, то вранці забудете про застуду.

Часник.

Як і цибуля, часник багатий на корисні речовини, а також дуже помічний при застудах. Він нормалізує флору шлунка, вбиваючи шкідливі мікроорганізми, знижує вміст холестерину в крові. Звичайно, у сирому вигляді часник набагато корисніший, але після термічної обробки він втрачає свій неприємний запах. У дні, коли ви можете уникнути близького спілкування з людьми, з’їжте кілька зубців свіжого часнику.

Морква.

Ще один дуже щедрий на вітаміни та мінерали коренеплід. Містить бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А. Надзвичайно корисна морква для зору, запобігає раковим захворюванням, надто раку шкіри. Ні для кого не секрет, що влітку склянка морквяного соку вранці подарує вам золотисту засмагу. Цей овоч ліпше заживати в сирому вигляді, бо після приготування він втрачає багато корисних речовин.

Горіхи.

Корисні речовини, що містяться в горіхах, годі перерахувати. Вони підвищують потенцію у чоловіків і лібідо в жінок – така природна віагра. Корисні для серця, очей, на 25–30 відсотків зменшують ризик захворіти на цукровий діабет. Горіхи можуть бути як додатковим інгредієнтом страви, так і самостійною закускою, що дозволяє трохи вгамувати голод.

Риба.

Якщо ви хочете бути здоровими та енергійними, то мусите відмовитися від м’яса на користь риби. Цей продукт зменшує вірогідність ішемічної хвороби серця. Крім того, у жирній рибі доволі ненасичених жирних кислот, які запобігають осіданню холестерину, що потрапляє в організм разом з іншою їжею. Старайтеся якщо не повністю замінити м’ясо рибою, то бодай частіше вводити до свого раціону рибні страви.

Молоко.

Молоко, як і кисломолочні продукти, дуже корисні організму. У молоці міститься вкрай потрібний кальцій, що зміцнює кістки. Вагітним жінкам рекомендують випивати склянку молока на день, щоб підтримувати рівень кальцію. Кисломолочні продукти, точніше бактерії, які в них містяться, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.

Зелений чай.

Щодня пити зелений чай – це не просто данина моді, це дуже корисно для здоров’я. Зелений чай знижує ризик інсультів, зміцнює імунну систему. Звичайно, йдеться не про чай у пакетиках. Щоб пити направду корисний і цінний для здоров’я напій, купуйте тільки розсипний чай, бажано вироблений у тих країнах, де заборонено використовувати хімічні добавки.

Мед.

Цей корисний продукт – природний замінник цукру. Чудово знімає запалення горла, лікує простудні захворювання, корисний для серцево-судинної системи. А мед, що зацукрувався, використовуйте як скраб – це омолодить вашу шкіру.

Банани.

Знімають стреси і надолужують втрачені сили, містять величезну кількість вітамінів А, С, чверть добової дози вітаміну В6. Нормалізують роботу кишківника й заміняють послаблювальні засоби. Залізо, що міститься в бананах, підвищує рівень гемоглобіну у крові. Корисні властивості цього продукту полягають і в нормалізації діяльності серцево-судинної системи, забезпеченні мозку киснем, нейтралізації підвищеної кислотності шлунка. Але не варто забувати, що енергетична цінність
банана – 90 кілокалорій на 100 грамів, тому не радимо захоплюватися цим продуктом тим, хто переймається своєю талією.
Як відомо, здоров’я організму починається з правильного харчування. Тому поставтеся до себе з любов’ю і турботою.

Дата публікації: 19.04.2017 Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly
Поділитися у соцмережах img img