Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Рецепти

Дріжджові вареники

Дріжджові вареники менше поширені, аніж звичайні, а дарма: тісто у них дуже ніжне і пухке.

20.11.2017 19:31

Інгредієнти:
500 г здобного дріжджового тіста, 400 г вишень без кісточок (заморожених, свіжих або консервованих).

Розкачати тісто тонким пластом, вирізати склянкою кружечки, на середину кожного покласти по кілька вишень, трошки цукру, защипати краї. Вареники слід варити на пару. Для цього над каструлею з киплячою водою розмістити решітку, ретельно змастивши її олією, нещільно викласти вареники (вони виростуть у процесі приготування). Готувати вареники під закритою кришкою близько 10 хв.

Можна приготувати соус: проварити 100 г води з 50 г цукру та 50 г маку протягом 10 хв, охолодити, додати сметану, перемішати.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly, PDF & Email
Поділитися у соцмережах img img