Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Рецепти

Горіхова халва

Замість магазинної халви з різними смаковими добавками, які часто перебивають її натуральний смак, краще приготуйте таку горіхову смакоту!

16.03.2017 11:05

Інгредієнти:
По 1 скл. волоських горіхів (арахісу або соняшникового насіння) і борошна, 0,75 скл. цукру, 5 ст. ложок води, 0,25 скл. олії.

Горіхи (насіння) обсмажити 5 хв і подрібнити на дуже дрібні крихти блендером або м’ясорубкою із найдрібнішим ситечком. Обсмажити борошно на сковороді з товстим дном до приємного золотистого кольору. Змішати мелені горіхи, борошно. У каструлю всипати цукор, воду й олію, варити, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Охолодити протягом 10–15 хв.

Вилити у горіхово-борошняну масу, ретельно перемішати. Скласти у контейнер, добре втрамбувати, поставити у холодильник на ніч.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly
Поділитися у соцмережах img img