Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Рецепти

Каталонські цукерки

Ще один варіант смачних домашніх солодощів. Каталонські цукерки мають всередині ніжне праліне, а зверху покриваються шоколадом.

01.04.2017 14:03

Інгредієнти:

100 г білого шоколаду, 20 г масла, 100 г фундуку (і ще 12–14 шт. для серцевинок), 50 г цукру, 70 г молочного шоколаду.

Горіхи обсмажити на сухій сковороді, змолоти в блендері або кавомолці. Цукор розтопити в посуді з товстим дном (цукор швидко стає коричневим, потрібно бути уважним і не перепалити його). У гарячий цукор додати горіхи, перемішати, викласти на папір для охолодження. Остиглу горіхову суміш перемолоти в блендері на дрібні крихти. Праліне готове. Білий шоколад з маслом розтопити на водяній бані. По ложці всипати праліне в шоколадно-масляну суміш доти, доки суміш стане густою. Якщо суміш вийде розсипчастою, додати ще розтопленого шоколаду. Якщо рідкою – додати мелених горіхів. Руками сформувати цукерки (приблизно 12 шт.). Усередину кожної цукерки покласти по горішку. Поставити в холодильник на 1 год або в морозилку на 10 хв. Розтопити молочний шоколад в мікрохвильовці або на водяній бані. Кожну цукерку викупати в шоколаді, поставити в холодильник на 15 хв. Потім прикрасити, зробити смужки з білого шоколаду. Можна обваляти цукерки в какао або посипати тертими вафлями.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly, PDF & Email
Поділитися у соцмережах img