Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Рецепти

Львівські круасани

Штрейзель на круасанах – справжня родзинка цієї здобної солодкої випічки. Такі круасани довше залишаються м’якими.

20.09.2017 08:28

Інгредієнти:
Тісто: по 200 г маргарину і сметани, 1 жовток, 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки олії, 50 г дріжджів, борошно.

Штрейзель (для покриття): 1 скл. борошна, 1 скл. цукру, 80 г. масла, 1 жовток. Начинки: повидло; розтертий запарений мак з горіхами і варенням; мелені горіхи або родзинки з вареним згущеним молоком.

Дріжджі розтерти з цукром, додати їх у сметану і ретельно вимішати, влити жовтки, розтоплений маргарин і всипати борошна, щоб тісто, було як на вареники. Ретельно вимісити, підливаючи олію. Тісто повинно відставати від рук. Поділити на дві частини, покласти у холодильник на 30 хв.

Першу частину поділити на 5–6 колобків, дати їм трішки полежати, щоб підросло тісто, потім по одному розкачувати тоненьким пластом, вирівнявши коло тарілкою. Порізати радіально на трикутнички і сформувати рогалики з різними начинками, скручуючи їх від краю до центру. Сформовані вмочати у білок і цукор або штрейзель (усі складники перетерти руками до крихт). Скласти на деко, застелене промасленим папером. Пекти 15 хв.

Готові густо посипати цукровою пудрою з ваніліном. Печиво зберігати у поліетиленовому пакеті чи коробці. Тісто можна зробити напівлистковим. Для цього охолоджені колобки розкачувати у пласт, який потім згорнути конвертиком, розкачати. Так повторити 3–4 рази, після чого розкачувати і ділити на трикутнички, начиняти. Рогалики у розрізі будуть листковими.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly
Поділитися у соцмережах img img