Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Рецепти

М’ясо у «термосі»

Приготоване у такому “термосі”м’ясо дуже соковите і ніжне. Можна одночасного готувати м’ясо різних тварин. Курятина буде готова вдвічі швидше.

11.04.2017 16:58

Інгредієнти:
По 0,7 кг телятини, свинячого бочка та шиї (або лопатки, вирізки чи язика), 2 л води, 100 г солі, 50 г цукру, 2 головки часнику, 4 лаврових листки, 1,5 ч. ложки чорного перцю горошком, 3 горошини духмяного перцю, 4 бут. гвоздики, по 1 ч. ложці кмину, суміші перців і коріандру, 0,5 ч. ложки мускатного горіха, 2 ч. ложки розмарину (або гілочка свіжого).

Ідеальні шматки – по 400–700 г. Бочок обв’язати ниткою. Узяти каструлю удвічі більшу, ніж об’єм води (емальовану або з нержавійки, чавунна не годиться), налити холодну воду, додати сіль і цукор, довести до кипіння. Часник розібрати на зубці, не чистити! Після закипання води додати часник, через 5 хв – спеції, ще через 5 хв – м’ясо. Можна додати цибулиння для кольору. Коли закипить, зменшити вогонь, накрити кришкою, варити 20 хв. Загорнути у «термос» – велику кількість ковдр. Залишити на 10–12 год.

Курятину витримувати у «термосі» 6 год. Дістати м’ясо, посипати спеціями або обсмажити. Щільно загорнути у харчову плівку, покласти в холодильник ще на 10 год. Можна готувати у мультиварці: варити 15 хв, потім 4 год «підігрівати», ще 4–5 год не відкривати. Виходить соковите, вдається завжди! Можна одночасного готувати м’ясо різних тварин.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly
Поділитися у соцмережах