Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Вазони Город

Яєчна шкаралупа – цінне добриво

В якості добрива можна використовувати тільки шкаралупу з-під сирих яєць, які не піддавалися варінні. І порошок з неї має бути дуже дрібним.

Унікальне за складом та ефектом добриво можна зробити з яєчної шкаралупи.

Найпростішим способом приготування добрива з шкаралупи є просто її подрібнення. Подрібнити її можна в звичайній ступці. В якості добрива можна використовувати тільки шкаралупу з-під сирих яєць, які не піддавалися варінні. Шкаралупа, знята з варених яєць, не володіє всіма перерахованими вище корисними властивостями, тому ніякого толку в її використанні немає. Шкаралупу потрібно подрібнити до стану порошку. Уважно простежте за тим, щоб не залишилося великих частин, тому надалі вони можуть пошкодити коріння рослин. Подібним порошком можна удобрювати молоді кімнатні квіти або розсаду. Вона дуже допоможе їм у стабільному зростанні.

Ще одним варіантом приготування добрива з яєчної шкаралупи є все той же подрібнення, але з наступним настоюванням у воді. Після подрібнення шкаралупа заливають теплою водою і настояти 5-7 днів. На одну шкаралупу доцільно використовувати 1 літр води, тобто якщо ви використовували шкаралупу з 5 яєць, то її потрібно залити 5 лірами води. Регулярно цю суміш потрібно перемішувати. Цим розчином можна поливати все ту ж розсаду або кімнатні квіти. Ніякої шкоди таке добриво не завдасть.

Також подрібнену яєчну шкаралупу можна використовувати при приготуванні компосту. Перемішувати її можна майже з чим завгодно. Але перш за все рекомендується перемішувати яєчну шкаралупу з лушпинням цибулі, банановою шкіркою та іншими придатними для компосту відходами. Таке добриво можна вносити вже на більш великі ділянки.

Дата публікації: 27.12.2016 Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly
Поділитися у соцмережах img img