Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Рецепти

Оселедець в класичному маринаді

В домашніх умовах у вас вийде смачна пряна страва, яка смакуватиме краще за магазинний аналог.

12.11.2017 12:05

Цей рецепт розрахований на 4 кг охолодженого оселедця. Якщо ви будете солити меншу кількість риби, то пропорції всіх інгредієнтів для маринаду зменшуйте відповідно. Тушки ми попередньо розбираємо, видаляючи голову і нутрощі.
Склад:
4 кг оселедця охолодженого;
1500 мл відфільтрованої води;
3 ½ ст. л. цукру;
3-4 шт. лаврових листка;
1 ч. л. коріандру;
1 ст. л. перцю-горошку;
7 ½ ст. л. грубозернистої солі.

Приготування:

Виливаємо в каструлю відфільтровану воду, потім розчиняємо в ній цукровий пісок і сіль.2.Додаємо у воду всі приправи, доводимо маринад до стану кипіння, проварюємо 3-5 хвилин, а потім відставляємо з вогню і охолоджуємо.Далі ми готуємо тару для засолки оселедця. Вона повинна бути кришталево чистою.Охолоджений оселедець розбираємо, видаляючи голову і нутрощі,викладаємо оселедець в банку шарами, гарненько утрамбовуючи тушки, але не порушуючи їх цілісності.Заповнюємо банку до самого верху. Якщо весь оселедець не помістився, ви можете використовувати ще одну тару або приготувати з риби інше блюдо. Злегка теплий маринад вливаємо в банку (це бажано робити невеликими порціями, щоб рідина добре просочилася на дно банки і заповнила всі порожнечі між оселедцем).Далі візьмемо ніж і акуратно вставляємо його в банку уздовж стінки, злегка відсунемо оселедець, щоб вийшло повітря, а маринад заповнив ємність. Доливаємо маринад вщерть і щільно закриваємо банку кришкою. Ставимо банку в холодильник або льох і залишаємо на три доби.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly, PDF & Email
Поділитися у соцмережах img img