Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Поради

Щоб домашній майонез вдався

З яєць, оцту, солі, цукру та олії дуже просто зробити домашній майонез. Але іноді трапляється. що він чомусь не вдається…

26.04.2017 16:29

Щоб домашній майонез вдався:

• Не варто готувати майонез про запас, ліпше у разі потреби збити свіжий.
• Жовтки та олія мають бути однакової температури (бажано кімнатної). Олія – неодмінно рафінована. Можна використовувати оливкову.
• Оцет ще замінюють лимонною кислотою або соком.
• Гірчиця додасть готовому соусу гостроти і жовтого кольору, а хрін – рожевого.
• Якщо майонез розшаровується (олія зостається на поверхні), його можна врятувати. Для цього у горнятку залити сире яйце крутим окропом, накрити й лишити на 5 хвилин. Відділити жовток і розтерти його в окремій посудині з дрібкою солі та цукру. Обережно збиваючи, додати 100 г олії. Акуратно влити суміш у майонез, збити.
• Надто густий і жирний майонез можна розбавити й знежирити молоком (збити).

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly, PDF & Email
Поділитися у соцмережах img img