Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Здоров'я та краса Схуднення

Шість корисних звичок, що допоможуть схуднути

1. НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СНІДАНОК. Дослідження показали, що повноцінний сніданок знижує ризик розвитку ожиріння в 4,5 раза. Річ у тім, що ранкова їжа захищає від переїдання протягом дня. Сніданки корисні не тільки для фігури, але і для здоров’я загалом. Виявляється, ті, хто починає день з тарілки каші, мають нижчий рівень шкідливого холестерину в крові порівняно з […]

1. НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СНІДАНОК.

Дослідження показали, що повноцінний сніданок знижує ризик розвитку ожиріння в 4,5 раза. Річ у тім, що ранкова їжа захищає від переїдання протягом дня. Сніданки корисні не тільки для фігури, але і для здоров’я загалом. Виявляється, ті, хто починає день з тарілки каші, мають нижчий рівень шкідливого холестерину в крові порівняно з тими, хто вранці обмежується лише горнятком кави або чаю.

2. ПОЧИНАЙТЕ ДЕНЬ ЗІ СКЛЯНКИ ВОДИ.

Вода – це джерело молодості. Вчені вважають, що процес старіння безпосередньо пов’язаний з браком рідини в клітинах. Адже з віком кількість води в організмі знижується, відчуття спраги притупляється, організм буквально висихає.

3. ГОТУЙТЕ ПРАВИЛЬНО.

Користуйтеся пароваркою. Під час приготування на парі їжа не піддається впливу дуже високої температури. Це дозволяє продуктам зберегти максимум корисних речовин. Дослідники провели цікавий експеримент. Капусту брокколі розділили на дві частини, одну половину відварили, другу помістили в пароварку. Потім виміряли кількість корисних речовин. Відварена брокколі втратила приблизно 40% вітамінів, тоді як приготована на парі – лише 11%.

4. РЕТЕЛЬНО ПЕРЕЖОВУЙТЕ.

Японські вчені встановили зв’язок між поспіхом під час їди і зайвою вагою. Імовірність набрати зайву вагу для чоловіків, що звикли швидко поглинати їжу, становить 84% порівняно з людьми, які їдять повільно. Для жінок цей ризик удвічі вищий. Звичка їсти швидко «збиває» нормальну роботу системи, яка має передавати мозку сигнал припинити їсти, коли шлунок наповнився.

5. НЕДОСОЛЮЙТЕ ЇЖУ.

Сіль потрібна організму для того, щоб підтримувати водний баланс, а також для передачі нервових імпульсів і нормальної роботи м’язів. Але щоб уникнути проблем зі здоров’ям, достатньо їсти на день чверть чайної ложки солі. А все, що ви отримуєте понад цю норму, може суттєво нашкодити організму. Нирки можуть не впоратися з надлишками солі, яка поступово нагромаджується, затримуючи воду в судинах. Це викликає набряки і підвищення артеріального тиску.

6. ЇЖТЕ В ОДИН І ТОЙ САМИЙ ЧАС.

Найкраще – п’ять разів на день. Це допоможе нормалізувати вагу (як відомо, харчування малими порціями перешкоджає набрати зайві кілограми), сформувати правильні добові біоритми. Від того, чи правильно налаштований наш внутрішній годинник, часто залежить самопочуття.

Дата публікації: 07.08.2017 Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly, PDF & Email
Поділитися у соцмережах img img