Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Рецепти

Цвітна капуста в ідеальному клярі

Секрет кляру, який і смачний, і хрумкий, і пишний — горілка та газована вода. А ще – добре збиті яйця.

17.02.2017 10:41

Інгредієнти:
400 г цвітної капусти, 100 мл молока, 1 л води, 2 лаврових листки, 2 ч. ложки солі. Для кляру: 2 яйця, 1 ч. ложка олії, 15 г горілки, 50 мл газованої води, сіль, 100 г борошна, сухий базилік, чорний перець.

Воду з молоком (завдяки ньому капуста не темніє), сіллю і лавровим листком довести до кипіння, занурити капусту, розібрану на суцвіття, варити 3 хв. Вийняти, промити холодною водою, обсушити паперовими рушниками, припудрити борошном (щоб краще пристав кляр).

Приготувати кляр. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки охолодити. До жовтків додати олію, газовану воду (зробить кляр пухким), горілку (кляр менше вбиратиме олію), спеції, сіль, збити віничком, поступово ввести просіяне борошно, вимішати. Поставити в холодильник на 10–15 хв. Охолоджені білки збити міксером у стійку піну (вона зробить кляр пишним), додавши кілька крапель лимонного соку або оцту і дрібку солі. Акуратно вмішати збиті білки у кляр. Занурити капусту у кляр, посмажити у великій кількості розжареної олії.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly
Поділитися у соцмережах