Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Рецепти

Вареники з екзотичними начинками

Вареники можна готувати не тільки з картоплею, сиром та капустою. Є безліч інших варіантів!

24.07.2016 15:39

Незвичні начинки для вареників:

Картопляно-печінкова. 3–4 картоплини відварити, потовкти. 150 г вареної печінки перекрутити, цибулину дрібно нарізати й обсмажити до золотистого кольору. Усе перемішати.

Яблучна.0,5 кг яблук почистити від шкірки, нарізати соломкою або потерти, пересипати цукром (1/3 скл.), дати постояти 15 хв. Відцідити. Можна додати корицю.

Сирно-грибна. Цибулю, болгарський перець та печериці нарізати кубиками і злегка обсмажити. Охолодити, додати посічену петрушку і м’який сир.

Капустяно-м’ясна. Капусту й цибулю дрібно порізати, обсмажити, з’єднати із м’ясним фаршем.

Квасолево-грибна. Квасолю відварити, зробити з неї пюре, змішати з подрібненою підсмаженою цибулею, вареними грибами.

Печінкова. Змолоти і змішати 600 г вареної печінки, 3 подрібнені і посмажені на 100 г сала цибулини.

Гарбузова (солона і солодка). Гарбуз потерти, посолити і залишити на 30 хв, злегка віджати, додати мускатний горіх, часник і петрушку (такі смакують зі смаженою цибулею) або цукор, ваніль і корицю.

Зелена. Черемшу замочити на 2 хв, обсушити і некрупно порізати, змішати з сиром, сіллю, перцем та мускатним горіхом.

Ягідна. Будь-які ягоди, у тому числі заморожені (розморозити і злити сік), пересипати цукром і манною крупою, залишити на 30–40 хв. Сік злити.

Панська. 250 г маку перемолоти або розтерти, залити 100 мл окропу, вкутати, витримати 20 хв, додати 0,5 скл. цукру, 1–2 ст. ложки меду або 3 ст. ложки повидла. Можна додати родзинки, цедру апельсина або лимона. Для збільшення об’єму можна додати трошки більше окропу і 2 ст. ложки манки.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly, PDF & Email
Поділитися у соцмережах img img