Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Поради

Як правильно і швидко зварити квасолю

Визначити готовність квасолі при варінні можна за системою «трьох бобів». Така загадкова порада дієва і практична!

05.09.2017 10:55

Швидко зварити квасолю можна без попереднього замочування. Для цього слід залити квасолю холодною водою і відразу ж поставити варити. Щойно вона закипить, треба підлити холодної води. Повторити так 4–5 разів. Через 30–40 хв квасоля буде готова.

• Дуже смачною буде квасоля, якщо щойно вода, в якій вона вариться, закипить, її відразу злити, а каструлю заповнити свіжою холодною водою і додати 3 ст. ложки олії і 1 ч. ложку цукру.

• Якщо варити квасолю у закритій каструлі, вона може потемніти, тому під час варіння кришку з краще зняти.

• Солити квасолю рекомендовано наприкінці варіння, щоб вона швидше розм’якла.

• Визначити готовність квасолі при варінні можна за системою «трьох бобів»: дістати з каструлі три квасолини і кожну покуштувати. Якщо хоч одна з них ще тверда, слід продовжувати варити, а якщо всі м’які – значить, квасоля вже готова.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly
Поділитися у соцмережах img img