Цікаво. Корисно. По-домашньому.
Кухня Рецепти

Зельц із рульки «Пряний»

Приготування такого зельцу – зовсім не складне. А бульйон, що залишиться після його приготування, треба процідити і використати для супу або холодцю.

11.04.2017 17:03

Інгредієнти:
1 кг свинячої рульки (передньої), 1 кг грудинки, по 1 великій цибулині і морквині, по 1 ст. ложці суміші перців горошком і пряних трав, 2 лаврових листки, сіль, 1 ч. ложка желатину.

Рульку і грудинку залити водою, посолити (трохи більше, ніж суп), додати перець, лаврове листя, цибулю, моркву і варити в мультиварці або каструлі 4–4,5 год. Шумівкою вийняти все м’ясо і гарячим відокремити від кісток. Бульйон процідити і використати для супу або холодцю.

Ножем посікти м’ясо, влити 3–4 ст. ложки бульйону, якщо треба – досолити, посипати желатином. Усе перемішати і щільно вкласти в будь-яку форму.

Жирну частину грудинки порізати смужками і викласти зверху, посипати пряними травами, накрити фольгою (кришкою, плівкою) і поставити в холодильник на 8–10 год під гніт. Ножем пройтися по краях і перевернути сальтисон на тарілку.

Додати в обране Зберегти в PDF
Print Friendly
Поділитися у соцмережах img img