торт яблучно-листковий Кухня Рецепти

Торт яблучно-листковий. Дуже добрий рецепт!

Торт яблучно-листковий подобається усім моїм друзям і колегам. Схожий на “Наполеон”, але ще смачніший! Так, з яблуками треба трохи повозитися. Але як потім усі нахвалюють тортик! І вам раджу його спекти!

05.09.2023 13:12

Торт яблучно-листковий дещо нагадує “Наполеон”, але ще смачніший! Карамелізовані яблука ідеально доповнюють смак десерту, роблять його соковитим. Торт виходить великий, але від нього не залишається ні шматочка: усі просять добавку, а скуштувавши – запитують рецепт!

Торт яблучно-листковий

  • Коржі: 700 г борошна, 2 пачки маргарину (або 500 г масла), 4 жовтки, 3 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка розпушувача.
  • Карамелізовані яблука: 1,5–2 кг яблук, 0,5 кг цукру, 250 мл води.
  • Крем: 1 скл. цукру, 0,5 л молока, 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 400 г масла.

Коржі

Масло або маргарин розтерти з борошном, додати сметану, змішати з жовтками і розпушувачем. Замісити тісто, покласти в холодильник на 3-4 год, поділити на 6-8 частин. Пекти на пергаменті, поколовши виделкою.

Карамелізовані яблука

1,5–2 кг яблук почистити і порізати скибочками. Із 0,5 кг цукру та 250 мл води у посудині із широким дном заварити сироп, порціями в нього кидати яблука, варити на невеликому вогні по 2-3 хв. Кожну порцію яблук викладати на широкі пласкі тарілки, щоб охолоджувалися.

Крем

1 скл. цукру змішати з 0,4 л молока, поставити на вогонь. Збити 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 100 мл молока, тонкою цівкою влити у киплче молоко, варити, помішуючи, до загустіння. Повністю охолодити. Масло збити добіла, по ложці ввести заварний крем.

Перешарувати всі коржі кремом і яблуками (корж, крем, яблука, крем, корж…), поставити у холодильник під невеликий гніт (щоб торт охолонув і вирівнявся).

Прикрасити торт

Приготувати 1 п. готового желе, але з меншою кількістю води (200 мл), охолодити, щоб почало загусати. Дістати торт із холодильника, зробити невеличкий бортик по периметру із крему, можна покласти скибочки яблук або персиків, викласти желе, охолодити до повного загусання.

Рецепт і фото Наталі Тихої

Радимо також переглянути інші перевірені рецепти тортів з яблуками: